Foodblog: Bourgondisch lunchen bij Gusto

Wie zegt ‘bourgondisch lunchen in Den Bosch’ zegt ‘Gusto’. Gevestigd in een van de leukste wijkjes die Den Bosch rijk is; het Bossche Kwartier. Je vindt Gusto in de Kolperstraat, een gezellig zijstraatje van de Markt. Afgelopen jaar is Gusto een ware metamorfose ondergaan, en wat is het mooi geworden! Wij werden uitgenodigd om te komen lunchen in de nieuwe zaak, dat laten we ons geen twee keer vragen … we zijn benieuwd …

Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door eigenaar Albert. Altijd vrolijk, altijd aanwezig en altijd gastvrij kenmerkt hij Gusto. Vele Bosschenaren zullen beamen; Albert is de gezelligheid zelve. Een goed begin van een heerlijke middag. We krijgen direct een lekkere calamata-olijf en Albert wijst ons een tafeltje bij de grote ramen; het beste plekje van de zaak noemt hij het.

 

We strijken neer en kijken onze ogen uit, al eerder waren we bij Gusto binnen geweest, maar de zaak is niet te herkennen. Het is ontzettend mooi geworden, een echte Italiaanse uitstraling. Voorin prijkt de toonbank met verse producten en lekkernijen. Delicatessen om mee te nemen, zo kun je ook thuis genieten van de smaak van Gusto. 

ook heerlijk voor thuis, de delicatessen van Gusto!

 

De echte Bosschenaren kennen Gusto natuurlijk van de geweldige panini. Niet die platgedrukte tosti-varianten, maar heerlijk, versgebakken wit-, volkoren-, olijf- of tomaatbrood belegd met de meest luxe Italiaanse producten. Ook in de nieuwe zaak zijn deze klassiekers nog steeds volop te verkrijgen. Tip; ook lekker om mee te nemen. 

Wij lieten ons echter verrassen door chef Martijn, hij vertelt dat de broodjes ongekend populair zijn, maar dat Gusto veel meer lekkers in huis heeft. Terwijl we wachten op onze verrassings-lunch genieten we van een vers sapje; ananas, blauwe bes, aardbei en verse jus d’orange. Lekker fris! 

 

Martijn komt hoogstpersoonlijk onze lunch serveren; een Piccolo Deluxe. De Piccolo staat al langer op de kaart van Gusto; het is een plateau voor twee, lekker om te delen. Op de Piccolo vind je een proeverij van lekkernijen, de Piccolo Deluxe bevat de luxere producten. Uiteraard is de Piccolo ook te bestellen voor grotere gezelschappen; bestel dan de Grande. Bij de Piccolo Deluxe krijgen we een versgebakken olijfbroodje geserveerd. Lekker! 

een proeverij van lekkernijen...

 

Op onze Piccolo Deluxe prijkt het volgende; gamba spiesjes, geserveerd met een aioli met kreeft. Coppa Di Parma, superdun gesneden, precies zoals het hoort. Ontzettend lekker! Twee spiesjes met olijfjes, zongedroogde tomaat en artisjokhart. Tallegio kaas met truffel, twee royale stukken, daar houden we van. Carpaccio van Bresaola, gedroogde ossenhaas, met groene asperges en mosterddressing. Een Pecorino Pepato kaasje met verse peperkorrels, pittig en echt Italiaans. Huisgemaakte zoetzure courgette, geeft het geheel een fris-zuurtje. Vers gebraden en prachtig gesneden Vitello Tonato met tonijnmayonaise. Lekker om te dippen; gorgonzola aioli.

 

Wow. Een hele mond vol, Martijn legt alles zorgvuldig en geduldig uit. Wat is dit lekker! Alle producten zijn vers en vrijwel alles is huisgemaakt. De plank ziet er prachtig uit, bijna te mooi om op te eten… Met een heerlijk glas witte wijn genieten we van onze late lunch. 

 

Wanneer we uit gesnoept zijn komt Albert ons halen, hij heeft nog een leuke verrassing. Op de toonbank prijkt een vitrine met Italiaanse lekkernijen; Cannoli. Cannoli zijn Siciliaanse gebakjes, een gerold koekje met daarin een heerlijke crème. Toevallig is Andy, de Cannoli-leverancier aanwezig om ons de fijne kneepjes van zijn vak uit te leggen. Deze lekkernijen zijn heerlijk bij de koffie! Wij zijn niet de enige die verrast worden, Albert legt zijn gasten maar wat graag in de watten. Een borreltje Limoncello na de lunch is niet ongewoon ;) zeggen wij geen nee tegen. 

 

Met twee prachtige doosjes Cannoli lopen we blij de deur uit. Wat een heerlijke middag, niet alleen de lunch was top, ook de sfeer, de stemming en de gastvrijheid. Een bezoek aan Gusto is écht een ervaring, een dikke aanrader dus! Voorheen was Gusto alleen voor lunch geopend, tegenwoordig kun je er op vrijdag- en zaterdagavond ook genieten van het diner.