Foodblog: 3-gangen diner bij de Verkadefabriek

Op 10 minuten loopafstand van centraal station bevindt zich de Verkadefabriek. Dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch! Vroeger werd hier Verkade  gebakken, maar nu kun je er genieten van theater, film, festivals, eten, drinken en allerlei andere activiteiten. 


Wij werden uitgenodigd om de nieuwe menukaart te komen testen en we zijn zeer benieuwd! Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door het personeel van het restaurant van de Verkadefabriek. We kiezen een mooi tafeltje uit en nemen plaats.


dit wordt genieten!

We starten de avond met een goed glas witte huiswijn. Terwijl we aan het genieten zijn van dit wijntje komt het voorgerecht al onze kant op. We krijgen een proeverij van álle voorgerechten, dit wordt genieten! 


We beginnen met het lekkere warme paprika venkel soepje met bosui. De soep is licht pikant, lekker romig en zacht van smaak. De bosui zorgt voor een lekkere bite en maakt dit gerechtje helemaal af. Hierna gaan we verder met de vegetarische parelcouscous met halloumi. De couscous is perfect op smaak gebracht en de combinatie met de kerrie is heerlijk! Daarnaast zit er komkommer en rauwe bloemkool doorheen. De zacht romige halloumi past perfect bij dit gerecht. 

De kalfstartaar met truffel mayonaise is absoluut onze favoriet, er ligt een lekker gepocheerd eitje bij en de tartaar is goed op smaak gebracht. Er wordt een kroepoek van truffel bij geserveerd welke erg bijzonder en vooral heel lekker is. We sluiten af met de Aziatische zalm met wasabi mayonaise, wakame, gember en passievrucht parels. De zalm is lekker zacht van smaak en de combinatie met de toppings is perfect, het is een heerlijke sushi-achtige combi!


Na genoten te hebben van het heerlijke voorgerecht wordt ons een Carbernet Sauvignon en een Chardonnay gerijpt op met hout geserveerd, twee heerlijke wijnen die beide zacht van smaak zijn. De Chardonnay is lekker fris en is dus op hout gerijpt, dit is écht iets anders dan een normale Chardonnay. De Carbernet is lekker zacht van smaak. Volgens de bediening passen deze wijnen perfect bij onze hoofdgerechten, wij zijn benieuwd!

Lekker mals én zacht van smaak!

Niet veel later komen er twee prachtig opgemaakte borden onze kant op. We starten met de roti van parelhoen. De parelhoen is lekker mals, zacht van smaak en zeer goed in combinatie met de peulvruchten. Als bijgerecht wordt er een kroepoek van roti geserveerd welke een bijzonder lekkere smaak heeft. Om het af te maken ligt de parelhoen in een goed op smaak gebrachte kerrie jus. Genieten!


We gaan verder met de Aziatische zalm, ook bij de hoofdgerechten komt deze weer terug maar dan in een andere variant. De zalm is lekker zacht, goed van smaak en de Oosterse groenten passen er perfect bij. Om het gerecht écht een Aziatische twist te geven, is de zalm gelakt met teriyaki en wordt deze geserveerd met witte wijnsaus met gepofte zwarte knoflook. Ook dit gerecht is weer om te smullen!


Als afsluiter van de avond krijgen we de proeverij van verschillende nagerechten, mooi want we kunnen bijna niet kiezen uit alle lekkere desserts! De proeverij bestaat uit: yoghurt bramen bavarois, marshmallow van braam, champagne ijs, caramel fudge, citroen cheesecake, witte chocolade kruimels, en bramen ijs. Het ijs is lekker zacht, de marshmallows zijn bijzonder van smaak, de cheesecake heeft een lekker knapperige Bastogne bodem en is een goede combi met de frisse citroen en de yoghurt bavarois is zacht van smaak. Wij hebben genoten van deze heerlijke avond!

Wist je al dat De Verkadefabriek ook een speciaal food en film arrangement heeft? Voor een leuk prijsje krijg je er dan ook nog een leuke film bij. Een gezellig avondvullend programma!