Foodblog: Tapas bij PINTXJO'S
PINTXJO'S is te vinden in de Ridderstraat, een van de zijstraten van de Markt. Bij hen kun je even de sfeer van Spanje proeven, letterlijk! Gastvrouw en eigenaresse Jolanda zorgt voor de beste sfeer en kok Carlos uit Valencia bereidt de lekkerste Spaanse tapas.
wat een heerlijke smaakcombinatie!
Als we aankomen bij PINTXJO'S worden we direct vriendelijk ontvangen door eigenaresse Jolanda. We mogen een plekje uitkiezen en krijgen wat te drinken aangeboden. Het drankje dat geserveerd wordt heet Tinto de Verano en bestaat uit rode wijn met daarbij bitter lemon, afgemaakt met enkele schijfjes sinaasappel. Als we het drankje proeven zijn we aangenaam verrast. Wat een heerlijke smaakcombinatie! Tinto de Verano is erg fris van smaak, ondanks de rode wijn, en is erg lekker om te drinken op een warme zomerse dag.
Als Jolanda ons vraagt wat we graag zouden willen eten besluiten we om ons te laten verrassen. Ze verklapt nog niet alles maar volgens Jolanda mogen we uitkijken naar een heerlijke tapasplank. We kunnen niet wachten!
Onder het genot van de Tinto de Verano kletsen we nog wat. Na even gewacht te hebben wordt onze tapasplank geserveerd. We kijken onze ogen uit, want alles ziet er heerlijk uit! Terwijl we alvast wat van de plank proeven legt Jolanda aan ons uit welke vlees- en kaassoorten er allemaal op de plank te vinden zijn.
de producten van pintxjo's komen uit het spaanse plaatsje león
Om te beginnen liggen zien we verschillende soorten worst op de plank te liggen. Zo zien we fuet en chorizo. Jolanda vertelt dat de producten die zij serveert echt uit Spanje komen, waarvan de meesten uit het plaatsje León in het noorden van Spanje. Ook proeven we twee verschillende Iberico hamsoorten.
Daarnaast liggen er drie verschillende soorten kazen op de plank. De eerste kaas die we proeven is de manchego, een Spaanse schapenkaas, altijd lekker! De tweede kaas is heerlijk zacht met een randje van rozemarijn. De derde kaas die we proeven is ook een zachte Spaanse schapenkaas. Jolanda vertelt dat het zonder de korst eigenlijk niet te zien is, maar dat deze kaas wordt gerijpt in rode wijn, erg lekker!
carlos, de kok van pintxjo's, maakt en bereid alle gerechten zelf
Voor de afwisseling ligt er ook vers gesneden brood op de plank en staat er een mooi schaaltje anchao olijven op, dit zijn olijven welke gevuld zijn met ansjovis. Het brood zou je natuurlijk kunnen eten met de verschillende vlees- en kaassoorten die er op de plank liggen, maar wat nog veel lekkerder is: de huisgemaakte aioli. Carlos, de kok van PINTXJO'S, maakt en bereid alle gerechten zelf. Zo ook de iberico ham kroketjes die op de plank liggen. In de vulling van deze kroketjes zit aardappel met daarbij stukjes Iberico ham. Deze plank ligt vol met vele Spaanse lekkernijen en is super leuk om te delen tijdens een late lunch of als hapjes bij een lekkere borrel.
Ben jij benieuwd naar de gerechten van PINTXJO'S? Neem dan snel een kijkje op hun profiel en neem contact met hen op!