Blog: Cocktails bij Hotel The Stamp

Sinds een aantal weken is Hotel Restaurant The Stamp geopend. Een unieke zaak aan de Karrenstraat in Den Bosch. Wij werden uitgenodigd om te komen overnachten en daarnaast de heerlijke cocktails van de uitgebreide cocktailkaart te proeven!

Op vrijdagavond hunkeren wij naar gezelligheid en lekkere drankjes. Bij restaurant The Stamp zijn we daarvoor zeker aan het juiste adres! We lopen binnen bij het restaurant en worden vriendelijk ontvangen door manager Roy. We kiezen een mooi tafeltje uit en nemen plaats. 


de mojito man

Roy vertelt ons dat hij ongeveer 6 jaar geleden begonnen is als afwasser in een cocktailbar. Dit is natuurlijk niet het allerleukste werk en daarom snakte hij naar meer. De barman, die destijds de bar in zijn eentje draaide, kon wel wat hulp gebruiken en schakelde daarvoor Roy in. Gelukkig als Roy was begon hij daar het vak te leren en al snel werd Roy "de mojito man". Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest voor deze bar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hotel The Stamp kwam op zijn pad en daar is hij nu naast manager ook trotse cocktailshaker!

60 (!) verschillende cocktails

Ondertussen is het tijd voor de cocktails. Ze hebben maar liefst 60 (!) verschillende cocktails op de kaart staan welke allemaal zelf en vers gemaakt worden. Zo wordt voor elke cocktail het fruit bij de bereiding vers gesneden én dat proef je!

We starten met een Dissarono Sour en een Classic Mojito. De Dissarono Sour heeft een lekker zuurtje en de Amaretto is goed aanwezig, niet alleen in de smaak maar ook in de geur. Een heerlijke cocktail om mee te starten! Daarnaast krijgen we mijn all time favorite: Classic Mojito, dit smaakt precies zoals een goede mojito hoort te zijn! Een perfecte start van de avond, dit belooft veel goeds...


huisgemaakte vanille wodka

Niet veel later komt Roy aan lopen met een Pornstar Martini en een Gin Tonic. De Pornstar Martini wordt geserveerd in een prachtig glas met een shotje prosecco ernaast. Hij verteld ons dat je eerste de passievrucht eet, vervolgens het shotje prosecco neemt en daarna begint aan de cocktail. Door het op deze volgorde te doen komt de smaak van de Pornstar Martini het best tot zijn recht. De huisgemaakte vanille wodka is lekker zacht van smaak en combineert uitstekend met deze lekkere zoete cocktail met een licht prikkeltje.

Hierna is het tijd voor de Gin Tonic. Deze wordt geserveerd met Rutte Gin en fever tree tonic. De garnering hierbij is komkommer wat dit drankje lekker fris maakt. Daarnaast worden er torpedo garnalen bij geserveerd, heerlijk krokant en lekker zacht van smaak.


een bijzondere twist

Vervolgens verplaatsen we ons naar de bar zodat we extra goed kunnen zien hoe Roy de cocktails maakt. Hij vraagt wat wij nog willen drinken en wij besluiten dat we ons graag laten verrassen! Roy maakt vervolgens voor ons de Blue Blazer & een komkommer Daiquirie. De Blue Blazer is een cocktail waarbij veel sterke dranken met elkaar gemixt worden. Hij bestaat uit jeneverbessen, donkere rum, cognac, tequila en triple sec. Een goede maar zéér sterke cocktail. Daarnaast wordt de komkommer Daiquirie geserveerd. De komkommer geeft een bijzondere twist aan de klassieke daiquirie. Een aanrader!


Om de avond geheel in stijl af te sluiten krijgen we een spectaculair shotje. Het recept hiervan is geheim, maar bijzonder is het zeker! Roy doet de voorbereiding van het drankje, vervolgens vraagt hij aan zijn collega of zij er iets in gooit en dat zorgt in de combinatie met vuur voor een spectaculair effect. 

We genieten nog even na van onze gezellige avond aan de bar en duiken vervolgens lekker ons bed in. Hoe onze overnachting bij Hotel The Stamp is bevallen lees je hier