Foodblog: De wereld rond bij The SHOEGE

De reis bij The SHOEGE begint al vanaf het moment dat je een lekker plekje hebt uitgezocht. The SHOEGE is een restaurant waarbij ze alles tot in de puntjes hebben uitgedacht: de kunst, het behang, het interieur en vooral het eten! 


Als we binnenkomen zien we al gelijk dat The SHOEGE erg bijzonder is. We zien veel kleur en mooie printjes. We worden vriendelijk ontvangen door Desiree en zij vertelt ons alle ins & outs van het restaurant. Desiree vertelt over de the LOFT die ze op de bovenverdieping hebben. The LOFT is erg ruim en kan worden gebruikt voor verschillende gelegenheden zoals wijnproeverijen, baby showers, 21-diners en andere privé gelegenheden. 

 ALLES HEEFT EEN EIGEN SMAAK’ 


We gaan zitten en krijgen een drankje: de Cava Brut Reserva van The Finest Grapes. Als we van dit lekkere bubbeltje aan het genieten zijn komt er een amuse onze kant op. De amuse bestaat uit saku tonijn, zoetzuur, takuan, radijs, ponzu-parels, radijs en de zeven spices mayonaise. Het gerecht is een lust voor het oog en alles heeft ook een eigen smaak: de tonijn is heerlijk mals en we proeven een licht pittige maar ook zoetzure smaak. 

Als we nog aan het praten zijn over de heerlijke amuse krijgen wij een wijntje ingeschonken. Desiree vertelt dat dit de Temjanika Uit Macedonië is. De wijn is soepel, licht en als we eraan ruiken komt een geur van rozen ons tegemoet. Tegelijkertijd met de wijn komt er brood op tafel, maar niet zomaar een stokbroodje kruidenboter. Dit brood komt van bakker Korengoud uit Den Bosch. Bij het brood zit gezouten boter met zout wat in rode wijn heeft geweken én een olie van cashew schraapsel en ui. Het brood en de smeersels zijn erg uniek en bovenal lekker. Zeker een aanrader om te bestellen als bijgerechtje! 

Terwijl we van het brood aan het genieten zijn komt het voorgerecht op tafel: ingelegde watermeloen met olijfolie, wilde Argentijnse garnalen, een gratinée van komkommer afgetopt met zeebanaan. Dit gerecht is lekker fris en knapperig, een echt feestje in je mond. Net als de amuse zit dit gerecht bomvol smaak.


Het voorgerecht is helaas op maar gelukkig komt het volgende wijntje eraan. Deze Château Bon Baron Chardonnay komt uit België en The SHOEGE is één van de twee restaurants in Den Bosch waar deze wijn geschonken wordt. Daarnaast heeft deze prachtige wijn zelfs de Medaille d'Or gewonnen. De wijn is houtgerijpt, vol van smaak en heeft een licht zuurtje. 


The SHOEGE heeft naast heerlijk eten en een mooie inrichting ook een lekker sfeertje. De tijd vliegt zonder dat we het in de gaten hebben! Het tussengerecht wat we krijgen is kabeljauw met een kruidenkorst, gepofte rijst, knolraap, venkel, en Tom yum soep. Alle ingrediënten van dit gerecht zijn in balans met elkaar: we proeven zuur, zoet, luchtig, knapperig, van alles! Ook alle wijnen die we krijgen passen ontzettend goed bij de gerechten. 


Als we ons tussengerecht ophebben komt Desiree naar ons toe met een rode wijn voor bij het hoofdgerecht. Deze wijn is de Kotta 299 uit Bulgarije. Deze wijn heet zo omdat de wijngaard zich 299 meter onder de krater van een dovende vulkaan bevindt en dát proef je! De wijn heeft daardoor een warme en sterke smaak. 

‘Onverwachte en heerlijke smaken’


Het hoofdgerecht komt op tafel, wat ziet dit er goed uit! Dit gerecht bestaat uit sukade, gepofte aardappel met cheddar en bechamelsaus, augurk, baby mais, jalapeño, een crumble van bacon en Jack Daniëls jus. De sukade is lekker mals en we proeven onverwachte en heerlijke smaken. De crumble van bacon is lekker zout en knapperig en de jus van Jack Daniëls in combinatie met het vlees is heerlijk. 


Een tijdje na ons hoofdgerecht vraagt Desiree of we klaar zijn voor het dessert. We zijn er zeker klaar voor en uiteraard erg benieuwd! Op ons bord ligt een cremeux van Granny Smith appel, een sponge van yoghurt én een crumble van yoghurt, aardbeien jus, een kletskoekje en een aardbeienkoekje. Naast de cremeux ligt ook nog het vruchtvlees van de appel. We kunnen er niks anders van maken: dit dessert is de perfecte afsluiter. Het is een licht dessert met het zuurtje van de appel en het zoete van de aardbei. Een bijzonder dessert die je niet vaak tegenkomt. 


Als wij even later een gemberthee bestellen worden wij verrast met een heerlijk assortiment van verschillende bonbons van Friandies. Deze bonbons zijn zó uniek en mooi, het zijn kleine kunstwerkjes. We kiezen uiteindelijk voor de ‘Neon Berrie’, ‘Drop Kick Biet’, ‘Pop Damn Corn’, ‘Hot Coco’, ‘Yu-To-The-Zu’ en de ‘Monday Morning’. En naast kunstwerkjes zijn ze ook nog eens erg lekker! 

Deze avond vol met lekker eten, een fijne sfeer en relaxt en vakkundig personeel is er eentje die wij niet snel gaan vergeten. The SHOEGE is een aanrader voor iedereen die van heerlijk eten houdt én van een fantastische sfeer.