Foodblog: Dineren bij DIT, een feestje!
Na een dag shoppen in Den Bosch strijken we neer bij DIT, een kleurrijke zaak in de Snellestraat. De Snellestraat is een van de leukste straatjes van Den Bosch, je vindt hier unieke boetiekjes en eigentijdse winkels. Ook DIT is een eigentijdse zaak die met haar prachtige terras-pleintje perfect in het straatbeeld past. Na veel goede verhalen gehoord te hebben over DIT is het tijd de proef op de som te nemen.
Bij DIT is alles net een beetje anders, dat vinden we leuk. DIT is eigenwijs. Bij binnenkomst lopen we tegen een flipperkast aan, een rij kluisjes om je telefoon op te laden en een felgekleurde bar. Achter de bar staat Rowie, die ons vriendelijk ontvangt en een hoge tafel aan het raam toewijst. Ze legt uit wat het concept van DIT is; samen delen, de porties zijn voorgerecht-formaat en worden samen geserveerd. De bedoeling is dat je samen een aantal gerechtjes kiest, de keuken maakt er vervolgens een feestje van.
Dit is eigenwijs, net een beetje anders dan anders!
De menukaart alleen al is een feestje, een waar genot om te lezen. De kaart is zelfs te koop, om mee te nemen voor thuis. Elke kaart heeft een thema en zodra de nieuwe kaart verschijnt staan de vaste gasten te popelen het boekje te bekijken. Grappige teksten, hilarische foto’s, leuke tips over Den Bosch, je vind het allemaal in de DIT menukaart. Gastheer Stan komt ons de bierkaart brengen, een wisselende kaart met verfrissende speciaal bieren. Deze kaart is er niet zomaar een, het is een gadget uit de oude doos … de View-Master! Door te klikken verschijnen plaatjes van de bieren, superorigineel! DIT zit vol verrassingen.
Wij besluiten te beginnen met een broodje met dipjes en een glas witte wijn. Het brood wordt ludiek geserveerd, op een plank met heerlijke huisgemaakte pesto dip en artisjok dip. Leuk is dat het brood twee kleuren heeft wanneer we het open snijden; wit van buiten, maar volkoren vanbinnen! De dipjes zijn superlekker en wederom net iets anders dan anders.
Voor onze eerste gang kiezen wij een van de hardlopers van DIT; de rauwe tonijn. Deze verse tonijn is licht aangebakken en gepeperd, flinterdun gesneden en natuurlijk geserveerd met stokjes! Het gerechtje wordt compleet gemaakt met wasabi, wasabimayonaise, gember en sojasaus. De tonijn is verrukkelijk, een flinke portie, niet te zuinig, daar houden wij wel van!
Naast de tonijn bestellen we gamba’s in chili-tabasco-ketjap saus afgeblust met witte wijn. De gamba’s worden geserveerd met prei, tomaatjes, bosui en … brood om te soppen! Yes! Perfect gegaarde gamba’s met een volle, oosterse smaak en een ontzettend lekkere saus, waar sopbrood absoluut een must bij is.
Onze eerste gang was een feestje op een bord, we bestellen daarom nog een ronde. Dit keer gaan we voor de flammkuchen, volgens Stan een beroemd DIT gerecht. We bestellen hier een portie friet bij, en besluiten dan dat we nog wat ruimte zullen bewaren voor een toetje. De flammkuchen is een Italiaanse variant met tomaat, mozzarella en basilicum, geserveerd met balsamico on-the-side. Wederom leuk geserveerd met een pizzasnijder, en wow … wat is dit lekker! Een smaakexplosie op een ultradunne bodem, wij begrijpen wel waarom dit het neusje van de zalm van DIT is.
Wow ... dit is écht lekker!
Na onze flammkuchen is het tijd voor het dessert, we besluiten ons te laten verrassen met een proeverij van DIT’s lekkerste toetjes. Een verrassing is het zeker, het dessert wordt op originele wijze geserveerd. We genieten van een bavaroise met frambozensaus met knettersuiker, een verrukkelijke chocolademousse rechtstreeks van de garde ;). Daarnaast een cheesecake en carrotcake, en dat alles afgetopt met slagroom, chocoladesaus en snoepjes. Alleen al voor dit looks van dit dessert zouden wij aanraden een bezoekje aan DIT te brengen.
We sluiten af met een kopje koffie, daarbij een oldskool koetjesreep en een karafje water. Wat hebben we ontzettend genoten van deze heerlijke avond vol lekkernijen en verrassingen. DIT is top! Het ontbrak ons werkelijk aan niets, gastvrijheid ten top! Een absolute aanrader als je van lekker eten en originaliteit houdt, bij DIT weten ze van wanten.